RECENZE

Děkujeme za čas, který věnujete naší knížce.         EMBC & Conan

Recenze na knihu: "JE DOBREJ".                                              recenze na knihu "bude dobrej"  najdete na: www.budedobrej.eu.

                                                Máme obrovskou radost z hodnocení 93%  na databázi knih. Díky všem čtenářům


Ze srdce: psího i člověčího, děkujeme za Vaše názory.



Paní Emili,

Objednali jsme si vaše knihy, na vaše knihy se velice těším. Prostudovala jsem si všechny vaše články na webu na tematiku agresivních psu a dokonce je překládám manželovi do španělštiny, neboť jsem z nich nadšená. Tolik věcí se mi osvětlilo!

Svymi texty jste nejspis zachránila ctyrmesícní stene mísence vlcaka, které se nám pred dvema mesíci objevilo u domu. A zachranila jste i nas, protoze jsme s rozervaným srdcem uvazovali o tom, ze si ho nemuzeme nechat, prestoze jsme ho nechali osetrit veterinarem, ocipovat, naockovat, koupily se hracky, obojky, hned 3 typy vodítek, postroj a milión dalsího Nas, sve panicky, on miluje, ale venku se stává nezvladatelným, skace po lidech pokud má prilezitost, snazí se je kousat, Nakoupili jsme literaturu, byl i u psiho psychologa, nic nepomáhalo, pes se stale horsil. Tyto poslední tydny to byl sílený stres, psa jsme ztráceli pred ocima a zaroven nas vnitrne nicila myslenka na to dat ho pryc: je to jeste stene, on je doma strasne fajn a buh vi jak by dopadl jinde.

Vase clanky pro mne byly zjevením, ten pocit miru v dusi, kdyz jsem vas poprve cetla, nevysvetlím. Zacinám chápat principy toho jak k nemu musíme pristupovat i to, kde jsme delali chyby. Je to jen par dni co se snazime aplikovat nektere vase rady, ale uz vidim zmenu k lepsimu, nechava mi na pokoji kocku a i reakce na auta jsou mene hystericke :-) Zacinam videt svetlo na konci tunelu a ted uz urcite chápete proc mám takový zájem o vase knihy. Bude dobrej, snad, pevne doufám: :-)

Zdraví Vás Lenka a Pablo z Asturias, Španělsko a díky moc Vám i Conanovi za Vaši práci!

28.07.2022


Dobrý den paní Emilie, dostala se mi od syna Martina kniha Bude dobrej s věnováním od Vás. Já doslova hltala skutečně každé slovo, neskutečně poutavý příběh a navíc moc krásně píšete. Právě teď jsem si běžela koupit druhý díl a strašně se těším až si zalezu a budu číst. Jste opravdu velmi vyjímečná zajímavá obětavá žena. Velmi si Vás vážim

Pavlína 21.07.2022 


Zdravím protože tady u nás dneska prší, dočetla jsem vaši první knížku a musím vám říct JSTE DOBREJ samozřejmě že dobrá... Nejen v tom jak jste vychovala Conana ale i v tom jak jste to parádně napsala k narozeninám jsem dostala knížku druhou JE DOBREJ a věřím že bude dobrá jo a to moc nečtu ale tohle se čte samo! Takže dík za to

Eva 05.07.2022


Skvělý a hlavně pravdivý příběh, dojemný a pozitivní, moc se mi líbilo

Gabriela 22.06.2022


Krásný květnový den přeji Vám paní Emilie i Conanovi.

Rozhodla jsem se Vám napsat protože díky přečtení obou vašich knih jsem zjistila že je to i o mě a mojí fence Mii. Akorát v trochu mírnější formě. Vaše knihy jsem přečetla snad už 4krát a pořád mi to přišlo jako číst nějaký triler zvládnout takového psa jako byl Conan. Vy jste drobná jako já a já měla probém zvládnout moji Miu která měla 20kilo a Vy psisko o hodně těžší a nebezpečné. A smála jsem se u toho i málem brečela protože jsem to samé prožila taky ale mírněji. Potřebuji radu od Vás a jsem vděčná že díky těch knih jsem Vás mohla poznat a doufat že i moje fenka bude dobrá jako Conan.

Šárka 03.05.202


Dobrý den, v sobotu jsem dočetla Vaši knihu "Bude dobrej". Dostala jsem ji od dcery a knížka dostala mě. Nemám psa ani jiné zvíře, bydlím v bytě a pořád se toulám "po světě", Ale věřte mi, že se teď na všechny pejskaře a pejsky dívám jinak...tak nějak láskyplněji a s nějakou zvědavostí. Děkuji Vám. A přeji hodně krásných zážitků s Conanem!

Lenka 02.05.2022


Autorka popisuje sbližování s agresivním bojovým psem. Jeho labilní chování se nevyzpytatelně mění: v jednu chvíli normální pes se okamžitě může proměnit na zabijáka, každá procházka se stává peklem (bez přehánění). Výčet šílených situací v příběhu je ohromný. Kniha je psána formou deníku. Má cca 260 stran, pocitově ovšem dvakrát tolik. Font písma je drobný, text na stránce nahuštěn a nejedná se zrovna o relaxační čtení. Každopádně za sebe doporučuji! Vážím si paní autorky, že dokázala vložit tolik energie a přesvědčení do Conanovi proměny. Pro mne je úžasné, když někdo obětuje kus vlastního komfortu pro péči o jinou duši, ať zvíře či osobu.

Davidin 30.04.2022


Dobrý den paní E.M.,  Právě jsem dočetla Vaší druhou knížku a musím říct, že s ničím takovým jsem se dosud nesetkala... Prožili jste s Conanem neskutečný příběh a máte velikánské srdce a odvahu. A Conan, to je největší zázrak, jak se mu s Váma ukázal úplně jiný svět... a on to vzal... Těch situací, kdy jsem se o vás v příběhu bála, nebylo málo. A nejvíc fascinující je pro mě to, že na spoustu věcí, ne-li na všechno, jste přišla sama, tedy s vašimi psími "zrcadly". Zkrátka klobouk dolů!! Moc děkuji za spoustu krásných i napínavých chvil s Vašimi knížkami.

Martina Z. 17.04.2022


Právě dočítám Vaši druhou knihu s fascinujícím příběhem Vás a Conana. Děkuji, že jsem se mohla na chvíli stát součástí Vaší cesty s krásným koncem ☹ I při psaní těchto řádek mě Vaše poutavé vyprávění stále dojímá. Knihy se mi dostaly do rukou na doporučení kvůli našemu psovi.

Iva 12.04.2022


Naprosto fantastické a obdivuhodné. Já bych to nezvládla a psovi ještě víc ublížila. Ale některé situace mi připomněly chování našeho třetího psa, který byl rváč. Teď už mu víc rozumím. Místy mi vadily trochu infantilní výrazy, ale po chvíli jsem si uvědomila, že s tou mou havěti mluvím také tak. Těším se na druhý díl.

Lenka.M. 22.03.2022


Tak neskutečně Vás obdivuji za to, co jste dokázala, že jste to nevzdala a že jste tím Conánkovi vlastně zachránila život a spoustu lidí inspirovala k tomu, že nikdy není pozdě na nápravu, jen člověk musí chtít a nevzdat to...děkuju.

Věra 20.02.2022


Dobrý den paní Emili, mnohokrát děkuji za to, že jste, právě dočítám Vaše knížky. Jsou naprosto úžasné, slzy, radost, dojetí a myslím hodně rozšířený obzor a snad i myšlení to vše mě provází. I s tím mým chlupáčem najednou vnímám veliký pokrok, co bylo před týdnem nemožné najednou začíná fungovat. Děkuji a budu se těšit na Vaše další knihy a případná doporučení. Opatrujte se ve zdraví.

Petra 16.02.2022


Slyšela jsem váš rozhovor v rádiu a tak moc jsem byla zvědavá, jak jste toho psa předělala, že jsem si půjčila knihu .....bude dobrej. Právě jsem ji dočetla. Chvílemi jsem přemýšlela, jestli mám vůbec pokračovat ve čtení, když jsem s vámi naplno prožívala ty hrozné procházky. A hlavně když vás Diesel - Conan napadl a potom nechtěně několikrát zranil. Máte můj velký obdiv, že jste to nevzdala a pořád jste mu věřila, že to dokáže, ale hlavní podíl na tom všem, že je Conan dnes takový jaký je, máte vy, jelikož jste tak empatická a hlavně důsledná. Moc vám děkuji, za všechny pejsky. Už se těším až si přečtu knihu ... je dobrej.

Kamila V. 06.02.2022


Úplně poprvé, jsem se o vás dozvěděla prostřednictvím rozhovoru (tuším z rádia), kde jste stručně povídala o své knize a vašem životním příběhu s Conánkem. Rozhovor mě natolik oslovil, že jsem si hned vaše knihy objednala. Slovy nejde popsat, co jsem při čtení první knihy (Bude dobrej) prožívala - střídaní pláče s úsměvem, pocity smutku, vděku, radosti a naděje. Opravdu nádherný příběh ze života a Vám paní Baco klobouk dolů za to, co jste dokázala! Jste nádherná osoba s velkým srdcem! Z vašeho příběhu mám ještě nyní pusu otevřenou dokořán a silné pocity, které jsou navíc umocněny faktem, že i já s přítelem doma máme dva psí chlupáče.

Klara 06.02.2022


Kniha o cestě plné odhodlání a odvahy ke zlomené psí duši a možná i trošku ke své vlastní v příběhu, který z mysli nevymizí s přečtením poslední stránky.Jedna z nejkrásnějších knih, které mám!

Jana m. 1. 2022


Skvěle napsaná kniha, o nelehkém soužití a poznávání ženy s problémovým psem. Paní poutavě popisuje každodenní život s tímto psem. Knížka je napsaná opravdu velice poutavě. Po přečtení jsem si hned objednala i pokračování "Je dobrej" Doporučuji všem milovníkům psů.

Alena 1.2022


Velmi pěkná kniha, obdivuji autorku co dokázala s nebezpečným psem, je v ní i mnoho informací a dodává sílu, prožívám podobnou situaci.. Děkuji!

Věra N. 1.2022


Velmi poutavé čtení, kdo má psa jako svého kamaráda a parťáka, jako by četl vyprávění někoho blízkého. Těžký příběh agresivního psa, který se stal úplným opakem. Doporučuji všem milovníkům psů.

Jaroslava 20.01.2022


Děkuji za sdílení Vašeho společného příběhu, je úžasný. A taky mi pomáhá porozumět mým pejskům.

Lea V. 31.01.2022


Zatím jsem přečetla první Vaši knihu, druhou mám rozečtenou...jsem plná emocí, někdy jsem ani nemohla usnout, jak jsem musela vše vstřebat.

Renata H. 27.01.2022


Dobrý den , paní Emili, omlouvám se, že pišu tak pozdě v noci. Právě jsem dočetla Vaši knihu Bude dobrej. Četla ji jedním dechem, s krátkými přestávkami pro děti, psa a spánek. Byla jsem celou dobu napjatá, nesmírně obdivuji jak Vaši sílu, statečnost, odvahu, cilevědomost, tak obnažení Vaší bolesti, strachu, pocitu beznaděje, deprese. Téměř u každé strany jsem byla dojatá, většinou jsem si pobrečela. Cítím obrovskou vděčnost za to, že jste doopravdy zachránila psa, zároveň úctu k Vám. Nechci Vám mazat med kolem pusy, ale tenhle příběh mě opravdu dostal!

24.01.2022 Klára Ch.


Knížky jsem dostala od manžela k vánocům, jednou jsme někam jeli a slyšeli váš rozhovor v rádiu, s napjatýma ušima jsem naslouchala. A manžel koupil. Nemůžu ani slovy popsat zážitky z knížek a před vámi smekám, v první řadě za Conánka a za další pejsky kterým pomůžete. Knížky jsem hltala, plakala, smála se, kroutila hlavou. Nic krásnějšího jsem nečetla. Moc vám za to děkuji a přeji vám hodně úspěchů a zdravíčka Vám oběma.

Hana 21.01.2022


Velmi poutavé čtení, kdo má psa jako svého kamaráda a parťáka, jako by četl vyprávění někoho blízkého. Těžký příběh agresivního psa, který se stal úplným opakem. Doporučuji všem milovníkům psů.

Jaroslava 20.01.2022


Paní Baco, na základě rozhovoru jsem si koupila a přečetla Vaší knihu Bude dobrej, celé čtení jsem bezmezně obdivovala vaši statečnost a vůli to nevzdat. Na konci jsem bulela jak želva. Samozřejmě. Díky za Conana a všechny pejsky, kterým třeba Vaše zkušenosti pomohou.

Denisa 20.01.2022



Pokračování knihy Bude dobrej, což je nejúžasnější příběh s dobrým koncem o psu, který jsem kdy slyšela. Tato - druhá kniha je podobně skvělá jako ta první, je doplněná podrobným návodem, jak s pejskem jednat. Četla jsem jí několikrát, abych si to zafixovala, protože to je zatím nejlepší "učebnice" psího chování v praxi.

Sovička 365 12.01.2022

Knížku jsem nemohla vůbec odložit, četla jsem každý den do 4 do rána, jak je to napínavé, úžasné, poučné! Zpočátku mě trochu vadil mluvený jazyk, ale později to bylo právě naopak. Je to autentické, nádherná výpověď dvou duší - lidské a poznamenané psí. Kéž by trenéři dokázali konečně pochopit, jak můžou těmto dokonalým zvířatům pomoci a ne ještě více ublížit, jako tato paní. Má můj obdiv a úctu jako málokdo jiný!

S.12.01.2022


Hezká kniha, buď pro ty, kteří četli první knihu "Bude dobrej" nebo pro milovníky psů, kteří si chtějí přečíst něco o výchově.

Azertaas 24.07.2021


Máte můj velký obdiv za to, co jste pro Conana udělala. Dočítám vaši druhou knihu a nepřestává mě dojímat to souznění mezi vámi. Je to krásné. Děkuji.

Taťána 07.01.2022


Pár dní před Vánoci jsem si zkoupila Vaše dvě knížky a nemohu se od nich odtrhnout. Je úžasné, co jste s Conánkem dokázala. Opravdu smekám. Přeji vám oběma spoustu krásných dní a společných zážitků.

Ilona. B. 05.01.2022




Vážená paní Miluško,

Omlouvám se za přátelský pozdrav, ale za vše může Vaše kniha - Bude dobrej.

Slyšel jsem Váš pořad nedávno v rozhlase, jak jste pár minutami popisovala váš vztah k jistému "pejskovi". Rozhodl jsem se, že si knihu přečtu. Koupil jsem obě dvě a byl překvapen, jak je obsáhlá. Strkal jsem stránku po stránce do skeneru, pak čekal, až program mi vše zpřístupní a já budu moci číst.Pro vysvětlení: jsem nevidomý a technika mi vše převede a já pak mohu knihu poslouchat. Vše tedy trvá déle, ale tak rychle jsem už dlouho žádnou knihu rychle nepřečetl, nepřeposlouchal. Díky za Váš příběh a těším se na druhou - je dobrej.

Knihu jsem naskenoval a předal do naší knihovny pro nevidomé, aby i ostatní měli krásný užitek a pocit.

Petr U. 12.12.2021

Dobrý den, paní Miluško. Jsem tu zas, protože jsem dočetl a doskenoval Vaši druhou knihu je dobrej. Vaše kniha je pro mě jako droga. Chtěl jsem si jí nechat na vánoce, ale nedá mi to, čtu a čtu. Jelikož si dovedu mnoho představit, často jsem si z Vašeho popisu i dokonale představil, co s Conanem děláte a jak i on (vlastně on) reaguje. Pod vaším vedením se z něj stal opravdový Pes, kamarád a přítel. Váš příběh by si měli pročíst všichni, kteří si berou psa z útulku a nebo mají tzv.nezvládnutelného, či tzv. neposlušného psa. Je to návod, jak udělat psa šťastným.Viz. Druhá část knihy... kde každá věta by se mohla vyučovat v "lidskopsíškole"Slova, že se lidé mají chovat ke konkrétnímu zvířeti, jako ke psu a nikoli jako k dítěti, by se měla tesat do kamene. A měl by to být jakýsi "řidičský průkaz", kterým musíme projít, než se rozhodneme mít psa a to jakéhokoli. Pobavil jsem se, jak jste popisovala nakupování, kdy stál na pokladně... A zase jsem měl o něj strach s jeho bolavou nohou. Ale největší zážitek byla transfúze. Mám nevidomou přítelkyni a vše také četla a měli jsme i slzy v očích, jak zachránil štěňátka. Ještě jednou děkuji za mnoho zážitků. Přeji stálé zdravíčko, krásné zážitky, dobré přátele a to jak Vaše, tak i Conana.

Petr U. 21.12.2021


Paní Emilie, jsem naprosto nadšená Vašimi knížkami, velmi moc mi pomohla hned ta první "bude dobrej". Teď dočítám už i Vaši druhou knihu "Je dobrej" a díky ni jsem se osmělila a píši Vám. Bude to znít asi hloupě, ale Vaše příběhy mi velmi připomínají vše, co jsme zažívali my s naším Prckem a máte můj neskutečný obdiv za to, co jste dokázala, protože my stále ještě nejsme ani v půlce a často se vracíme na začátek a nebo přešlapujeme na místě, protože nevíme kudy kam a už máme strach úplně ze všeho.

Hannah 30.11.2021


Vážená paní Baco, dlouho jsem zvažovala, zda Vám napsat. Říkala jsem si, že budu možná příliš troufalá, osobní... Nakonec zvítězil silný pocit, že Vám prostě musímsložit poklonu a poděkovat. Nikdy v životě jsem nečetla knihu jako je...bude dobrej...

Tento úžasný a neskutečně silný příběh mě totálně dostal. Vůbec nevím, jak vyjádřit pocit po přečtení Vaší knížky. Asi obdiv a úcta k vaší práci s Conanem, to jak jste mu porozuměl, nic nevzdala, nevykašlala se na něj, věřila mu, dostala z něj to dobré. A on Vám to vrchovatě oplatil... naprostá souhra a láska mezi člověkem a psm... prostě bomba! Přiznám se, že jsem nad knihou občas slzela, když bolelo něco Vás nebo Vašeho psa, ale taky jsem se nasmála. Už teď se těším na pokračování Vašeho příběhu v knize "je dobrej".

Barbora J. 01.10.2021



Právě dočítám Vaší knížku, velmi silný příběh! Pořád mě mrazí z představy, co by bylo, kdybyste využila "nabídku" tak zvaných profesionálních cvičitelů... Díky, je skvělé číst, co vše lze s odhodláním a vůlí přemoci. Že to sakra nebylo jednoduché je nabíledni.

Petra O. 10.10.2021


Knížku mi doporučila známá, která má týraného psa z útulku, když jsem si nevěděla rady s mým svěřencem a chtěla to vzdát. Přečetla jsem ji jedním dechem a hned objednala i druhou - Je dobrej. Moc mi pomohly, pejsek se moc zlepšil a našel nový domov. Vaše knížky mi pomohly vyznat se v jeho chování a překonat strach. Po 4 měsících se pejsek změnil, naučil se ovládat svoje emoce a dokázal krotit svou radost, která přecházela původně až do agrese. Moc Vás obdivuji, co jste dokázala.

Věra N. 02.10.2021


Vážená paní Baco, dlouho jsem zvažovala, zda Vám napsat. Říkala jsem si, že budu možná příliš troufalá, příliš osobní.... Nakonec zvítězil silný pocit, že Vám prostě musím složit poklonu a poděkovat.

Nikdy v životě jsem nečetla knihu jako je ...bude dobrej.... !

Tento úžasný a neskutečně silný příběh mě totálně dostal. Vůbec nevím, jak vyjádřit pocit po přečtení Vaší knížky. Asi obdiv a úcta k Vaší práci s Conanem, to jak jste mu porozuměla, nic nevzdala, nevykašlala se na něj, věřila mu, dostala z něj to dobré. A on Vám to vrchovatě oplatil... naprostá souhra a láska mezi člověkem a psem.... prostě bomba! Přiznám se, že jsem nad knihou občas slzela, když bolelo něco Vás nebo Vašeho psa, ale taky jsem se nasmála. Už teď se těším na pokračování Vašeho příběhu v knize Je dobrej. V naší rodině je srdcovkou rasa německý ovčák. Také máme dvouleté "štěňátko", tedy stejně starého psa jako byl Váš Conan po roce u Vás. Snad mi odpustíte, že jsem Vás obrala o čas, ale musela jsem Vám napsat, jak jste oba úžasní. Děkuju a přeji mnoho krásných dní Vám oběma.

Barbora J. 01.10.2021



Velmi pěkná kniha, obdivuji autorku co dokázala s nebezpečným psem, je v ní i mnoho informací a dodává sílu, prožívám podobnou situaci.. Děkuji!

Věra.N. 29.09.2021


Kniha je masakr a čte to celá rodina až se musíme domlouvat u koho knížka bude, mamka Vás miluje...

Radek 9.8.2021

 

Vážená a milá paní Emilie, v neděli jsem dočetla Vaši knihu "Bude dobrej" Chtěla bych Vám poděkovat za krásný zážitek, za Conánka a hlavně za to, že JSTE. Přečetla jsem ji jedním dechem, brečela jsem, smála se, ale nejvíc ze všeho mě strašně hřálo u srdce, že jsou mezi námi lidi, jako jste Vy. Prošla jsem všechny fotky v knize i na Vašem profilu, dívala jsem se do mapy, kde asi bude ten rybník, kam se chodí Conánek koupat a viděla v duchu kliniku ve Stodůlkách, pana doktora Boštičku a Duchka, protože tam to také důvěrně znám. Viděla jsem Vás v reportáži Blesk tlapky a žasla jsem, jak taková postavou drobná žena, dokáže velké věci. Ne nadarmo říká moje zubařka, že mi menší jsme o to statečnější. Moc Vám ještě jednou děkuju a přeji Vám i Conánkovi hodně štěstí. Zítra si jdu koupit "Je dobrej" a moc se zase těším. 

Vaše čtenářka a fanynka Šárka T.  21.07.2021



 Až minulý týden se mi do rukou dostala knížka "je dobrej" (ani jsem nevěděla, že vyšlo pokračování) a nešlo to jinak, než Vám alespoň tímto způsobem poděkovat. Obě knížky jsou krásně napsané a je v nich spousta myšlenek, které by měl každý majitel chlupatého štěstí mít stále na paměti. Já sama sdílím svůj život s chlupatkama už víc jak 30let, věnuji se sportovnímu výcviku a Vaše názory a myšlenky jsou mi velmi blízké. Jen některé, za ta léta zapadly trochu hlouběji a jsem moc ráda, že jste mi je svým psaním připomněla. Moc děkuji za krásné čtení. "Psí knihovnu" mám velmi obsáhlou, ale Vaše knížky mají čestné místo. Ještě jednou díky a přeji hodně radosti s Vaším chlupáčem a hodně úspěchů ve Vaší práci. 

S pozdravem Šárka S. 12.07.2021



Výborna kniha, vybrala jsem si ji protoze mame uz nekolik let velke plemono psa, nastesti klidne a bezproblemove povahy. Velmi emotivni kniha, chvilemi jsem se smala, chvilemi brecela a pak byli chvile kdy jsem nemohla ani dychat. Hodne veci jsem diky teto knize pochopila Doporucuji

Bibi 17.května 2021


Připomíná mi to mojí probíhající zkušenost s mim útulkáčem. 

Pidi King Kong  7.Května 2021



Úžasná kniha od úžasné ženy. Paní je skvělá- její rady, podpora a kniha mě donutily nevzdávat to s naším hafanem. A po roce z něj je úplně jiný pes. Má ještě své ,,mouchy,, , ale pracujeme na nich spolu s paní podobným výcvikářem a daří se.
Děkuji moc.

Tarrica 27.04.2021


Paní autorka má můj velký respekt a hluboce před ní smekám. Její odvaha je inspirující. Můj první pes do mé rodiny přišel se zraněnou duší díky bezohlednosti některých jedinců a vím, jak těžké bylo těch sedmnáct let, co tu s námi byl. Slíbila jsem mu, že tu pro něho udělám úplně všechno a svůj slib dodržela. Po jeho smrti ke mně náhoda přivedla pejska dovezeného ze Srbska. Naprosto bezproblémovou fenku, miláčka všech,. Asi mi ji z nebe poslal její předchůdce jako dar.

Dajine 15.04.2021


První knihu "...bude dobrej" jsem přečetla jedním dechem. Nádherné čtení těm, co se věnují psům. Obratem jsem, po zjištění, ž e vyšlo pokračování: "...je dobrej"" tuto knihu objednala. A moc se těším. Držím pěstě jak paní Baco, tak jejímu psovi Conanovi. Oba jsou úžasní 😊 cit spolupráce, souhra, přátelství, pochopení. Srdce.

Vladka F. 5.04.2021


Užasná kniha, podmanivý příběh, naprosto dokonale vyjádřeno souznění člověka se psem. Před paní smekám a zároveň ji obdivuji a děkuji za to, co dokázala... je úžasná a Conánek taky! Nádherný lidský a psí příběh na jedné vlně, učili se od sebe navzájem, navázali spojení! Kniha by si zasloužila zfilmovat.

Alena 23.03.2021


Užasná, občas se mi zarosily oči...

Blanka P. 19.03.2021


Užasná kniha, která Vás vtáhne do děje a zapomenete na čas. Doporučuji všem milovníkům psů.

29.10.2020


Nádherná kniha, plná emocí a prožitků na 100%, za 4 dny dny jsem ji přečetla a budu se k ní mockrát vracet. Otevírá pohled do psí duše, každý pejskař by si ji měl přečíst. Je super!!!

Alexandra K. 24.10.2020



Super čtení

Tomha626 5.10 2020



Dobrý den, právě jsem dočetla Vaši knihu. Je naprosto úžasná. Opravdu smekám. Smála jsem se, ronila slzy, hodně mě kniha dostala a to jsem spíše kočkomil. Conánek je nádnerný, úžasný pes. Moc děkuji, že jsem mohla číst tak skvělou knihu.

Petra T. 31.03.2021



.... ráda vidím Conánka-psa Úžasňáka co se konečně dočkal štěstí. Ještě se mi nestalo,abych dočetla knížku a okamžitě ji začala číst znova a po druhém dočtení si dala týden pauzu a  jelo se třetí kolo.A k dnešnímu dni ji už mám přečtenou asi 6x.Je to moje TOP v knihovničce.Při čtení jsem se s Vámi hodně ztotožňovala, jste skvělá, že jste to nevzdala a teď sklízíte odměnu.

Jana S. 22.03.2021


  

Dobrý den, zdravím vás a omlouvam se,že vám zase píši,ale nedá mi to abych vám nenapsala co jsem si pomoci vaši knihy...bude dobrej....uvědomila. Jsem už starší,ale protože se musim pomoct sama,tak to holt trvá a navíc já se vše o sobě dozvěděla až už hodně dospělá...ale až teď jsem si diky vaší knize uvědomila,že váš Conan je na tom po citové stránce-lásce,pocitu bezpečí a vše co jste mu dala,aby se tak hezky uklidnil...mnohem líp než jsem já za svůj život měla -dostal od kohokoliv. Nehroutím se,ale je moc dobře,že jsem si to mohla uvědomit a vše si srovnat. Takže moc děkuji... Mějte se s Conanem hezky ,ať se vám daří.

Ivana J. 18.03.2021


Čtu jedním dechem Vaši první knihu a nyní objednávám i tu druhou. Smekám před Vámi, že jste to nevzdala a Conánek dostal druhou šanci.

Jarmila K. 07.03.2021

 

. Musím Vám to zkrátka napsat........ V sobotu večer jsme koukali na akční film "Muž v ohni" a tam jedna jeptiška říká hlavní postavě (Denzel Washington) : "Nedej se přemoci zlem, ale přemáhej zlo dobrem." Okamžitě mi vytanula asociace na Vás a Conana v době kdy byl v módu agrese. No a Vy jste se zkrátka nedala přemoci zlem, ale trpělivě jste to zlo uložené v Conanovi přemáhala a přemohla dobrem. Takže citát z evangelia vyřčené Bohem pro vztah člověka k člověku krásně platí i pro vztah člověka a zvířete. Moc se mi to líbilo. Mějte krásné dny a pusu Conánkovi.

Jana Š. 2/2021



Dobrý den, čtu pokračování Vaší knihy a musím Vám napsat, že jste skvělá..!!!!..vlastně VY oba.!!!!!!!Děkuju!!!!!!

Klára P. 09.02.2021


Dobrý den, tato kniha byla naprosto skvělé a poutavé čtení. A autorky si velice vážím za to jak to s pejskem nevzdala. Sama chovám psy léta a tento příběh mne velice zaujal.

Jana.P. 28.01.2021


Dočítám Vaši druhou knížku, zbývají mi už jen dvě stránky. Je malinko jiná než ta první a je zase čtivá. Někdy se člověk zasměje, někdy má slzy na krajíčku, jo je to kniha psaná psím srdíčkem :O) Ať ji čtu večer před spaním nebo ne, tak si alespoň prohlédnu fotky Conana a moc mě to potěší. Moc se přemlouvám za ostatní lidi, co mají stejné přání jako já, abyste ve psaní pokračovala. Samozřejmě, je to Vaše rozhodnutí, zda se do další pustíte. Ono je to takové hezké psí vyprávění a když ho člověk čte, tak mám pocit, že na toho pejska nejsem sama a i načerpám hodně zajímavých informací z psího života.Takže moc děkujeme s Beníkem za tu radost o kterou se s námi dělíte .

Lída Pecháčková 21.01.2021 


Dobrý den!  Vaše kniha je opět "super"!
Začal jsem ji číst dnes v 6:00 když jsem nastoupil do metra. Skončil jsem ve 12:30 kdy nebylo co číst dál! Prostě jsem musel na jeden zátah! Nádherně čtivé!!! Ano, již Váš předchozí "krvák" na svém konci sliboval, že... A teď se to potvrdilo"                    Velmi děkuji za pokračování "Bude dobrej"! Jsou to velmi inspirující knihy! Zítra se pustím do "naučné" části. Už se těším. Za těch 30 let soužití se psem si ani náhodou nemyslím, že vím vše...

25.01.2021 Jiří Sch.


Dobrý den, píšu za mojí mamku" bezva napsaný, úžasná práce se zvířetem, byla bolavá, ale taky šťastná". Zdravím a díky.

15.01.2021 Jolana K.


Zdravím Vás paní Emílie. Právě jsem dočetla část Vaší druhé knížky - tu jak je věnovaná Conánkovi a chystám se na tu část druhou. Když jsem četla prví knížku, tak jsem napětím ani nedýchala nebo jsem s vámi obouma pomyslně putovala Šumavou. Ta knížka mě úplně vtáhla a bylo mi děsně líto, když jsem jí dočetla. Když jsem jí četla, tak jsem povinně doma manželovi i synovi předčítala některý nejzajímavější pasáže, jak jsem byla uchvácená a víte co? Oni se zájmem poslouchali. Moc oceňuju, jak se nebojíte psát i o svých chybách při převýchově. Ta upřímnost je hrozně moc sympatická. Včera jsem se na vycházce se svýma psama přistihla jak si sním o tom, že Vás s Conanem jednou někde potkáme..... třeba někde na toulkách po Šumavě nebo v cukrárně jak lížete zmrzlinu. Představuju si, jak Conan prožene tu naší honičskou raketu. Ale to není asi reálné, už proto, že nejsme z Prahy. Moc, moc Vám i Conanovi fandím. Děkuju, že jste ty knížky napsala a přeju krásné dny.

09.01.2021 Jana Š.



Dobrý den Miluško,

na úvod mého e-mailu, bych vám chtěla napsat, že jsem k Vánocům koupila vaše knihy pro syna, ale sama jsem je již přečetla jedním dechem. Chci vám složit poklonu, co jste dokázala a pro Conana udělala.

Veronika Kny. 07.01.2021


Dobrý den paní Miluško,

moc jsem Vám chtěla napsat, abych Vás pochválila za Vaši knihu ,,Bude dobrej". Nedávno jsem ji dočetla a jsem z ní opravdu nadšená:) Opravdu velký klobouk dolu, co vše jste s Vaším Conanem zvládla. V mnoha situacích jsem se i sama shlídla a chápala jsem, jak moc frustrovaně jste se cítila. Není vůbec jednoduché se v danou chvíli chovat a cítit v pohodě,ale Vy jste to nakonec super zvládla. Teď akorát dočítám Vaši druhou knihu a ve všem s Vámi souhlasím. Jste pro mě VELKOU HRDINKOU a moc Vám fandím. Krásně píšete o Svých pocitech a ty situace,co jste zažila, tak hezky barvitě vyprávíte, že můžete trumfnout i kdejaký akční film.

Lucie Nov. 04.01.02021


Tak jsem dočetla..musím změnit názor, se psy to není složité, udělala jsi práci špičkového advokáta pro všechny pejsany. Až si zase psa pořídím budu tě pokorně žádat o rady¨

Adulena 26.12.2020


Dobrý den, právě jsem dočetla Vaši knihu... Váš příběh...!!!...bude dobrej...!!! Skvěle napsané a velmi inspirativní... DĚKUJU...!!!!!!... Přeju hedně štěstí Vám I Conanovi..!!! Jste skvělá...!!!

Klára P. 25.12.2020 .


Přála jsem si ji k Vánocům, nemůžu se dočkat! Doufám, že Ježíšek to s Conanem domluví

12.12.2020 Miranda Š.


Práve som si ju obednala, prvú som prečítala už asi 4x, těším sa na druhú!

12.12.2020 Iveta I.


Obě vaše knihy jsou skvělé, přečetla jsem je obě jedním dechem. Máte můj obdiv, co jste s Conanem dokázala.

12.12.2020 Eva B.


První knížku jsem dala na dva tahy :-D a byla jsem nadšená, mám adoptované dva jezevčíky drsňáky a dost situací mi bylo povědomích.Pravda je , že po 5letech soužití je situace podstatně klidnější, ale nikdy jsem si nedovedla představit, co to je, vzít si psa u kterého neznáte minulost a jsou mu 4 roky. Jeden kliďas a druhej ADHD, kterej se bojí i když mu chcete sundat obojek. Vaše knížka mi dala strašně moc a často se k ní vracím a chci za ní ještě jednou poděkovat, smekám před Vámi :-D i před Conánkem, že jste to nevzdali:-D.

Ještě jednou hezký den a těším se na knížku.

Hana Bö. 03.12.2020


Dobrý den,

děkuji za upozornění, hned jsem si knížku objednala. Musím říct, že při čtení té první mi chvílemi tekly slzy a chvílemi jezdil mráz po zádech, myslím, že spousta lidí by ten boj vzdala, jste opravdu neskutečná, že jste to dala. Já mám dvě labradorky, klidné, bezproblémové a tak si takový boj vůbec nedokážu představit. Obdivuju Vás. Ale asi to stálo za to.. Když se na Vás pak pes podívá svýma vděčnýma psíma očima ... nad to není..

Mějte se hezky a přeju Vám i Vašemu psímu parťákovi jen to nejlepší..

Iva Mil. 02.12.2020


Dobrý den, právě jsem dočetl Vaši knihu a teda...Jako, to, co jste oba dokázali..nemám slov. Já to celý prožíval s Vámi oběma... Taky mám doma takový malý telátko(60kg), ale naštěstí jsem nikdy nemusel zvládat všechny věci ketré vy ano. Jsem moc rád, že jsou mezi námi námi ještě stále lidé, jako jste Vy.. Přeji vám oběma zdraví a nádhernej společnej život.. Děkuji.

18.11.2020 Už mám knihu přečtenou podruhé...mějte se moc krásně s Conanem Michal.Š